پزشکیان در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید نیوزیلند: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد روند بررسی برنامه‌های «مدنی‌زاده» در کمیسیون اقتصادی مجلس سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است

خروجی جلسۀ شورای امنیت ملی کاخ سفید: دنبال جنگ با ایران نیستیم

مقام‌های سیاسی امنیتی آمریکا در جلسۀ اضطراری شورای امنیت ملی کاخ سفید، تهدید حملۀ نظامی به ایران را به‌دلیل چالش‌های داخلی، جهانی و منطقه‌ای رد کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 29
کد خبر: ۲۲۵۸۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  مقام‌های سیاسی امنیتی آمریکا در جلسۀ اضطراری شورای امنیت ملی کاخ سفید، استدلال و فشار تندروهای جمهوری‌خواه و عملیات روانی شدید بنگاه‌های رسانه‌ای همسو با رژیم صهیونیستی برای متهم‌سازی ایران به انجام حمله به نیروهای نظامی‌شان در اردن و تهدید حملۀ نظامی به ایران را به‌دلیل چالش‌های داخلی، جهانی و منطقه‌ای رد کردند.

پس از این حملات جدی مقامات سیاسی-امنیتی کاخ سفید جلسۀ اضطراری در شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست بایدن و به 5 دلیل عمده تشکیل دادند.

دلایل پنج‌گانۀ شکل‌گیری این جلسه عبارت بودند از:
1. عمق تلفات نیروهای آمریکایی
2. موفقیت پهپادهای گروه‌های ضدآمریکایی برای نفوذ به راهبردی‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرقی اردن به نام برج 22 آمریکا
3. ناکارآمدی سیستم پدافندی ویژه و چندصد میلیون دلاری پنتاگون در اردن با اسم «سیستم امنیت مرزی»
4. نگرانی جدی مقامات سنتکام از تزلزل در سیستم بازدارندگی منطقه‌ای
5. بررسی و تنظیم‌گری راهبردهای پاسخ به تهدید

در جلسۀ فوری شورای امنیت ملی کاخ سفید اقدامات واکنشی به این حادثه در چند سطح اعلامی و اعمالی توسط مقام‌های سیاسی و امنیتی آمریکا جمع‌بندی شده است.

در سطح اعلامی، طراحی بیانیۀ رئیس‌جمهور آمریکا، طراحی کنفرانس خبری سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید و انجام مصاحبۀ چند نفر از مقام‌های سیاسی و نظامی آمریکایی با رسانه‌های مطرح برنامه‌ریزی شده که 3 رویکرد اعلامی، «همدردی با خانواده‌های کشته‌شدگان، اعلام برنامۀ پاسخ سخت واشنگتن به مسببان حمله و رد اتهام حمله به پایگاه آمریکایی از سوی ایران» را اطلاع رسانی کنند.

«دنبال جنگ با ایران نیستیم» مهم‌ترین گزاره‌ای بود که از سوی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پس از این جلسه فوری مطرح و در سطح رسانه های جهانی بازتاب داده شد.

طرح گزاره‌های مشابه دیگر در مواضع رئیس کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا مبنی بر اینکه "به نظر نمی‌رسد که ایران مستقیماً دستور انجام این حمله را صادر کرده باشد." و همچنین اظهارات یک مقام عالی رتبه امنیتی آمریکا در گفتگو با «سی بی اس» مبنی بر اینکه "حمایت ایران از شبه ‌نظامیانی که به پایگاه آمریکا حمله کردند، به معنای حمله از سوی ایران نیست." نمونه هایی از مستندات تصمیم مقامات آمریکایی برای رد اتهامات علیه ایران و رد امکان جنگ با ایران بوده است.

در سطح اعمالی البته آمریکایی ها برای جبران حداقلی خسارتهای اخیر و پیشگیری از تزلزل در سیستم بازدارندگی منطقه ای در پی ضربه زنی به نیروهای مقاومت در سطح منطقه بویژه در کشورهای عراق و سوریه در قالب الگوهای عملیاتی خاص هستند./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده